Το βιβλίο της διαδοχής

Share this post:

Οι οικογενειακές επιχειρήσεις στον κόσμο αντιπροσωπεύουν κατά μέσο όρο το 90% των ενεργών επιχειρήσεων, παράγουν σχεδόν το 50% του παγκόσμιου ΑΕΠ, ενώ απασχολούν το 50% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού. Άρα, η διαδικασία μιας επιτυχημένης διαδοχής αποτελεί κρίσιμο σημείο για την ανάπτυξη χωρών όπως η Ελλάδα.


Το Βιβλίο μας

Το βιβλίο με τίτλο: «Η διαδικασία διαδοχής στις οικογενειακές επιχειρήσεις», περιγράφει την ιστορία του κ. Χρήστου και του γιού του Αλέκου, και μπορεί να σας δώσει πρακτικές συμβουλές για να κάνετε μια επιτυχημένη διαδοχή και να εξασφαλίσετε έτσι τη συνέχεια στην οικογενειακή σας επιχείρηση.

Το βιβλίο – πρακτικό οδηγό μπορείτε να τον παραγγείλετε απευθείας από τον εκδοτικό οίκο ΚΕΡΚΥΡΑ πατώντας εδώ: http://bit.ly/economia-e-shop-to-vivlio-ths-diadoxis

Ή να το αγοράσετε από τα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ, ακόμη και ηλεκτρονικά: http://www.ianos.gr/i-diadikasia-diadoxis-stis- oikogeneiakes-epixeiriseis.html


Είπαν για το Βιβλίο…

Το βιβλίο έχει τρεις αρετές: 1) είναι επίκαιρο, 2) είναι χρήσιμο στο πλαίσιο της αναγκαίας ενδυνάμωσης του παραγωγικού και επιχειρηματικού τομέα στην Ελλάδα, και, 3) είναι εύχρηστο και πρακτικό.
Γιάννης Καλογήρου ,Καθηγητής Τεχνολογικής Οικονομικής & Βιομηχανικής Στρατηγικής στο ΕΜΠ ,Επιστημονικός υπεύθυνος Μονάδας Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας ΕΜΠ
Αποτελεί χρήσιμο εγχειρίδιο διαδοχής, έναν ευκολοδιάβαστο, εύληπτο και καλογραμμένο οδηγό, που απευθύνεται σε γονείς και παιδιά που επιθυμούν να συνεχίσουν και να αναπτύξουν βιώσιμες επιχειρήσεις στη χώρα μας. Μεταξύ άλλων, δίνει σαφείς οδηγίες για κάθε στάδιο της διαδικασίας για την επιλογή και την προετοιμασία του διάδοχου – του νέου ηγέτη σε μιαν οικογενειακή επιχείρηση.
Χριστίνα Δαμουλιάνου. Δημοσιογράφος, Αρθρογράφος της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» τιμημένη ΤΟ 2007 με το Βραβείο Ισότητας των Φύλων από το Ίδρυμα Μπότση
Τα παλιά χρόνια, πολύ σπάνια διδάσκονταν η φιλοσοφία και η τέχνη της αλλαγής σκυτάλης. Ο κάθε διοικών προβληματιζόταν μόνος του, χωρίς να έχει ακούσει τίποτε από γονιό ή καθηγητή, προϊστάμενο ή προκάτοχο. Γι’ αυτό συγχαίρω τους συγγραφείς για τον προβληματισμό που εκθέτουν στην παρούσα έκδοση.
Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος , Βιομήχανος
Από την αρχή με εντυπωσίασε η διαύγεια και η απλότητα των «συνταγών» του βιβλίου, που περιέγραφαν ξεκάθαρα τα βήματα που θα έπρεπε να ακολουθήσω στον αγώνα για την ανάληψη της ηγεσίας της οικογενειακής επιχείρησης.
Γιούλη Δοξανάκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Lotus Consulting
Πρέπει να ομολογήσω ότι μιλώντας με τους συγγραφείς του βιβλίου γρήγορα πειστήκαμε ότι θα οδηγηθούμε επιτυχώς στην παράδοσης της εταιρείας στη νέα γενιά και προσωπικά πιστεύω ότι αν ακολουθήσουμε τις προτάσεις του βιβλίου και εφαρμοσθεί η παρακαταθήκη της 1ης γενιάς, θεωρείται βέβαιη η ολοκλήρωση της μετάβασης μέχρι και την 3η γενιά.
Κωνσταντίνος Παλατιανάς - Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PALAPLAST Α.Ε.
Συνάντησα» αυτό το βιβλίο, όταν αποφασίστηκε στην οικογενειακή μας επιχείρηση, ότι έφτασε ο καιρός της διαδοχής των ιδρυτών από τη νέα γενιά. Όταν μάλιστα κρίθηκε ότι θα ηγηθώ της νέας ομάδας, οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί μου, ήταν πολλοί. Η ανάγνωση του βιβλίου, ήταν ένα αναπάντεχο δώρο στην προσπάθειά μου αυτή. Μου έδωσε την ευκαιρία να δω την όλη κατάσταση από μια διαφορετική σκοπιά και να με βοηθήσει να πορευθώ με περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ένα βιβλίο που αφυπνίζει και ενεργοποιεί τους αναγνώστες του, για το οποίο αξίζουν συγχαρητήρια οι συγγραφείς του, τους οποίους είχα την τύχη και την τιμή να γνωρίσω προσωπικά!
Νικόλαος Παλατιανάς – Νέος Διευθύνων Σύμβουλος της PALAPLAST Α.Ε.
Το βιβλίο του καθηγητή Αστέριου Κεφαλά και του άξιου συνεργάτη του Χρήστου Γεωργίου αποτελεί έναν «φιλοσοφικό» οδηγό για την άρση του αδιεξόδου και την ομαλή μετάβαση της επιχείρησης στους διαδόχους. Γραμμένο με απλότητα, με ουσιαστικά επιχειρήματα, με παραστατικότητα και αισιοδοξία, αναδεικνύει χαρακτηριστικά και ικανότητες «ηγετών» και «διαδόχων». Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε θερμά.
Γεώργιος Χ. Σπανός, Πρόεδρος και Ιδρυτής της «ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ SEAWAYS» , Ειρήνη Γ. Σπανού, Αντιπρόεδρος της «ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ SEAWAYS»
Πιστεύω ότι σε μια επιχειρηματική κοινότητα όπως αυτή της Κύπρου, τα μηνύματα της έκδοσης, καθώς και η προτεινόμενη μεθοδολογία των κυρίων Κεφαλά και Γεωργίου, που σημειώνω ότι εφαρμόσθηκε με επιτυχία στη δική μας οικογενειακή επιχείρηση, είναι ό,τι καλύτερο για την εξασφάλιση της συνέχειας και τη δημιουργία μιας νέας – ασφαλούς επανεκκίνησης μιας οικογενειακής επιχείρησης, με τη σημαντική πρωτοβουλία και εργασία βεβαίως της επόμενης γενιάς.
Παντελής Αθηνής, CEO των επιχειρήσεων του Ομίλου «ΚΡΟΝΟΣ»